Nyhetsbrev Logga
Cof

Växtlusts första nyhetsbrev nov 2017

Här kommer Växtlust Värmlands första nyhetsbrev med information om vad som sker inom leaderområdet. Vi har planerat att skicka ut nyhetsbrev med inspiration från leaderområdet några gånger per år när vi har intressanta nyheter att förmedla till er.

Vi är en av 48 leaderföreningar i Sverige och omfattar sex kommuner i västra och norra Värmland (Arvika, Eda, Hagfors, Sunne, Säffle och Torsby). LAG Växtlust Värmland (leaderstyrelsen) har hittills fattat beslut om 11 externa leaderprojekt varav sju inom Landsbygdsfonden, tre inom Regionalfonden och ett inom Socialfonden för lokalt ledd utveckling genom leadermetoden. Därtill kommer vårt egna s k driftsprojekt, som finansierar styrelsens och leaderkontorets arbete med stöd från Landsbygdsfonden. Vi ser väldigt gärna fler sökande till leaderprojekt under 2018! Låt er inspireras av de projekt som beskrivs i detta nyhetsbrev och andra projekt som ni kan läsa om på vår webbplats www.vaxtlust.se .

I den nyligen genomförda utvärderingen av startfasen för denna programperiod framkom det synpunkter på att ett nyhetsbrev skulle ha ett värde för många i de tillfrågade målgrupperna. Nu hoppas vi därför att detta sätt att sprida vad vi gör inom Växtlust ska vara uppskattat av er som får brevet. Vet du fler som vill ha nyhetsbrev hör du av dig till oss på info@vaxtlust.se.

Om du har synpunkter på innehållet i detta brev eller inte vill ha fler nyhetsbrev från oss meddelar du oss detta också så klart. Vi hoppas förstås att du är nyfiken på vår verksamhet och om du vill läsa mer om oss kan du klicka på knappen här under.

Knapp1
Nyheter Header

Höstens idémöten - andra delen

Höstens idémöten - andra delen
Under oktober månad, som hösten 2017 var riktigt grön, fick leaderkontoret del av ännu några intressanta projektidéer att bearbeta vidare tillsammans med er intressenter.

Tack för det! Nu när vi kommit in i november och lägger skördar och trädgårdsarbete bakom oss för i år, hoppas vi att ni blir ännu mer kreativa och får lite tid över till spännande projektplaner…

Läs mer
Border

Nytt projekt har fått LAG-beslut

Nytt projekt har fått LAG-beslut
Första veckan i november fick ännu ett projekt från Säffle positivt LAG-beslut.

Genom beslutet prioriterade leaderföreningens styrelse (LAG Växtlust Värmland) projektet för offentligt stöd. När en offentlig aktör står som projektägare omfattar projektet oftast externa …

Läs mer
Border

Utvärdering av Växtlusts startfas

Utvärdering av Växtlusts startfas
Under perioden juni - augusti 2017 utvärderades leaderområdet Växtlust Värmlands startfas.

Den utvärderade perioden omfattar tiden fr o m Jordbruksverkets startbesked i januari 2016 t o m föreningens årsmöte för det förlängda första räkenskapsåret i april 2017. Attityd i Karlstad AB anlitades för planering av den digitala enkätundersökning som gjordes bland LAG, Medlemmar och Sökande till projekt. Med leaderkontorets personalteam …

Läs mer

Växtlust Värmland – för utveckling i västra och norra Värmland

Vi är en ideell förening med uppgift att främja Lokalt ledd utveckling genom leadermetoden. Leader är en framgångsrik metod som används inom hela EU. Växtlust Värmland kan medfinansiera intressanta projekt som gör leaderområdet attraktivare, som skapar bättre förutsättningar för flera lokala arbetstillfällen eller som utvecklar lokala företag. Leadermetoden bygger på lokal förankring, nytänkande och samarbete över organisationsgränser för hållbara resultat.
Foreningen

När du behöver support – kontakta leaderkontoret!

Vi finns för att vägleda dig vidare när du vill veta mer om vår verksamhet eller de projektmöjligheter som finns inom Växtlust Värmland. Leaderkontoret besvarar frågor, tipsar om lokala samarbetspartners och sprider erfarenheter från tidigare genomförda projekt.
Kontakt

Idéhantering

Är du intresserad av att ansöka om projektstöd inom Lokalt ledd utveckling genom leadermetoden hos Växtlust Värmland? Här kan du ta del av vad som gäller och hur du steg för steg ska gå tillväga.
Idehantering
Border
Nyhetsbrev Logga
Vår vision
"Med gemensamma krafter formar vi Växtlustområdet med ekonomisk, social, och ekologisk bärkraft, som hjälper oss att leva och växa och ger oss lust att verka.”
Idéum Svetsarevägen 3
686 33 Sunne
+46 (0)73 - 097 55 11
info@vaxtlust.se
Avsluta prenumeration | Hantera prenumeration
Blad