NV Skaraborg anordnade regional Leaderträff på Lundsbrunns kurort i Götene

10 juni 2024 - Nyhet

Den 4-5 juni arrangerade Leader Nordvästra Skaraborg årets regionala Leaderträff i region Västra Götaland och Värmland. Vi som hade möjlighet att prioritera träffen slöt upp på Lundsbrunns kurort i Götene en solig tisdag med regnskurar hängande på himlen som orosmoln. Vi var ett 20-tal personer som deltog, både personal på leaderkontor och styrelseledamöter. Programmet vi fick ta del av baserades främst på erfarenhetsutbyten och samtal om angelägna frågor, idéer om kommande samarbeten, men innehöll också vissa kunskapsmoment.

På agendan dag 1 fanns samtal om platsutveckling med Västra Götalandsregionen, hur vi kan använda AI-verktyg i vårt arbete och Walk and Talk i naturskön miljö med samtal om viktiga ämnen. På kvällen åt vi gemensam middag i Rydénska huset och fick där lyssna till inspirerande föredrag och musikunderhållning av Kreativa Aktörer Skaraborg. Efter god mat och trevligt umgänge var det dags för en god natts sömn.

Vi inledde dag 2 med återkoppling från några av de samtal som Walk and Talk-promenaderna innehållit den första dagen. Därefter fick vi en digital föreläsning om finansiering via Postkodslotteriet. Att de kan stödja vissa typer av idéer som ideella allmännyttiga föreningar har var nytt för flera av leaderkontoren. Under förmiddagsfikat fick vi utrymme för samtal med varandra och nya erfarenhetsutbyten under kaffeminglet. Slutligen planerade vi vem som tar bollen och anordnar nästa regionala Leaderträff och när den ska ske för att så många som möjligt ska kunna delta nästa gång.

Postkodslotteriets Evelina Båverman Sagar beskrev bl.a ansökningsprocessen för stöd från deras verksamhet riktad till ideella föreningar.

Efter ett drygt dygn bland glada kollegor med liknande arbetsuppgifter och behov av erfarenhetsutbyten styrde vi alla kosan hemåt under varierande tidsrymd. För Växtlusts deltagare var resan drygt 3 timmar enkel väg, men fylld av välbehövlig inspiration och god mat gick hemresan galant.

Stort tack för en bra anordnad träff riktas till personal och styrelse i Leader Nordvästra Skaraborg!

Nästa träff sker i Östra Skaraborgs leaderområde 13-14 maj 2025 för de som träffen då berör.