Nya projektidéer, startad strategiprocess och vårlig påskpaus

1 april 2021 - Nyhet

Sen vi öppnade projektmottagningen 22 mars har vi fått många förfrågningar om idéer kan passa in i den nuvarande utvecklingsstrategin. Några intressenter har också redan börjat arbeta på sina projektansökningar, kul! Parallellt med att nya medel nu anlänt och kan sökas under ca 1,5 år framöver stöttar vi också de ca 30 pågående projekt som fortfarande arbetar för att skapa utveckling i olika delar av vårt sex kommuner stora leaderområde. De kämpar på med de aktiviteter som är möjliga att genomföra under återstående projekttid i denna knepiga pandemitid.

Under mars månad har vi också startat upp arbetet med nästa programperiods utvecklingsstrategi som gäller för år 2023-2027. Vi är nu mitt i momentet att ta fram SWOT-analysen av vad som kan komma att påverka det nya sju kommuner stora leaderområdet som planeras i nästa period, där även Munkfors kommun ska ingå. Vi hoppas att unga, bygdegrupper och småföretagare vill vara med och ge oss era synpunkter på vad som är bra och kan utvecklas liksom vad som saknas som vi därför bör arbeta mera med att skapa i nästa period. Vi återkommer om hur just du kan ge oss dina synpunkter under april månad efter den ledighet som nu tar vid under påskhelgen.

Fr o m långfredagen och under vecka 14 har leaderkontoret begränsad öppettid. Vi håller stängt under onsdag 7/4 och fredag 9/4. Den 6/4 och den 8/4 finns vi till hands om du har frågor eller vill komma i kontakt med oss.

Ta hand om er alla och håll avstånd till varandra! Välkommen att höra av dig HÄR så återkommer vi när vi är åter

Vi önskar just dig och de dina en trevlig och solig GLAD PÅSK i vårens tecken!

// Leaderkontoret