Vi på Växtlust Värmlands leaderkontor finns här för att guida dig och din grupp i allehanda frågor.

När du t ex har presenterat en idé för leaderkontoret och vi bedömt att idén kan passa in i Växtlust-strategin ska den formas om till en konkret projektidé. Då kan du/din organisation få tips och råd av oss. Personalen ger också löpande support under tiden som projektidén utvecklas vidare till en komplett projektansökan. Du/er projektgrupp får så klart även stöttning under pågående projektverksamhet och vi håller naturligtvis kontakt med dig/er för att få veta hur projektet fungerar ända in i mål. Just därför sparas dina kontaktuppgifter hos oss när du väl har sänt in en idé som du önskar att vi ska granska och ge respons på, så att du kan få stöd vidare framåt i ansökningsprocessen.

Välkommen att kontakta leaderkontoret när du har frågor om vår verksamhet i största allmänhet, när du vill presentera en idé eller kanske träffa oss.

Adress:

Kyrkogatan 5B
685 30 Torsby

 

Telefon:

+46 (0)73 – 097 55 11

Mail:

info@vaxtlust.se

 


Personal

Ewa Ryhr Andersson - verksamhetschef

Ewa Ryhr Andersson

Verksamhetschef

Bakgrund: Agronom, utbildad vid SLU Ultuna. Uppvuxen i Säffle, delvis på mjölkgård. Drev under tio år t o m 2002 lammproduktion. Jag har arbetat med rådgivning och landsbygdsutveckling hela arbetslivet. Tidigare arbetsgivare Hushållningssällskapet Värmland, Länsstyrelsen, LRF och f g leaderförening.

Intressen: Med utflugna barn ägnas fritiden åt resor, trädgård, travsport och hockey.

ewa.ryhr.andersson@vaxtlust.se
073-097 55 11

Berit Palmquist

Handläggare, arbetar timtid i april

Beskrivning: Uppvuxen på lantgård utanför Torsby. Musiker och pedagog, utbildad bland annat vid Musikhögskolan i Stockholm. Har jobbat många år som musikkonsulent, ledare för kursverksamhet och projekt inom kultur och frikyrka. Arbetar också som musikledare i Missionskyrkan och timlärare på Musikhögskolan Ingesund. Fritiden ägnas gärna åt vandring.

info@vaxtlust.se
073-097 00 21 (aktiveras i april)
Mattias Dahlman - Administratör

Mattias Dahlman

Handläggare - anlitad konsult

Bakgrund: Hortonom, utbildad vid SLU Alnarp. Driver företaget Örtikultur Brunskog AB. Mattias har arbetat med landsbygdsrådgivning i Kristinehamn genom Hushållningssällskapet och som rådgivare för Arbetsintegrerade Sociala Företag i Arvika kommun. Han har varit engagerad i föreningen Värmlandsleder och inom Biking Värmland. Mattias är uppväxt i Ekshärad inom vårt område och han var anställd inom leaderföreningen år 2016-2020.

Mattias har under 2021-2022 ibland arbetat timtid som anställd och ibland arbetat på konsultbasis både med Växtlusts internutvärderingar och som handläggare av leaderprojekt. Vi är tacksamma över att ha hans erfarenhet fortsatt knuten till Växtlust-kontoret vid behov under 2023.

info@vaxtlust.se

Caroline Johansson

Handläggare 50 % tisdag-torsdag

Beskrivning: Administratör med bakgrund inom ekonomi och kommunikation. Flerårig yrkeserfarenhet inom internationella företag både i Värmland och utomlands. Lokal föreningserfarenhet inom fiberföreningar på landsbygden.

Intressen är främst odling och mina hundar, men vill gärna återuppta mitt vilande jaktintresse.

info@vaxtlust.se
073-097 00 45
Anna-Lena Carlsson Ordf.

Anna-Lena Carlsson

Ordförande Växtlust Värmland. Offentlig företrädare Torsby. Arbetsutskott.

Kompetens, nyckelord: Helhetsperspektiv som kommunrepresentant. VD i TUAB. Ersättare i Torsby kommuns kommunstyrelse och ledamot av kommunfullmäktige m m. Ledamot i LAG i f g leaderförening samt ordförande även i nya Leader 7-sam Värmland. Egen företagarerfarenhet inom handel. Föreningserfarenhet lokalt och nationellt. Projektvana. Särskild kunskap inom tillgänglighet, rehabilitering och småskalig energi.

anna-lena.carlsson@torsby.se
076-816 57 42