Höstens idémöten – andra delen

6 november 2017 - Nyhet

Under oktober månad, som hösten 2017 var riktigt grön, fick leaderkontoret del av ännu några intressanta projektidéer att bearbeta vidare tillsammans med er intressenter. Tack för det! Nu när vi kommit in i november och lägger skördar och trädgårdsarbete bakom oss för i år, hoppas vi att ni blir ännu mer kreativa och får lite tid över till spännande projektplaner för nästa år.  Vi vill jättegärna få in ännu fler projektidéer från områdets föreningar, organisationer och småföretag. Om du tror dig ha en bra idé på lut med ett ”grönt” tema, ett socialt tema eller kanske en affärsidé att utveckla, kanske Växtlusts projektstöd skulle passa bra som finansieringslösning. Tveka därför inte att kontakta oss! Tillsammans kan vi resonera oss fram till en tydlig kärna i presenterade tankar och bena ut hur ett sådant projekt behöver struktureras för att tydligt leda mot de mål Växtlust-strategin ska försöka åstadkomma. En bra kärnidé behöver alltså formuleras och beskrivas tydligt så att alla förstår hur idén ska tas från ord till handling. Den/de som söker behöver också visa i ord vad som förväntas bli resultatet av satsningen om projektet får finansiering. Kärnidén behöver alltså¨svepas in” i en projektkokong med ett tydligt resultat beskrivet i planen. Du kan redan nu läsa mer om hur vi tänker inom Växtlust Värmland under Idéhantering

Hösten 2017 var det rejält grönt på vallarna långt in i oktober

 

 

 

 

Oljeväxter före skörd tagen vid samma tidpunkt som vallbilden

 

 

 

För att skapa lokala arenor för dessa idéresonemang och för att ge er som träffar oss lite bättre inblick i vad finansiering genom leaderprojekt innebär ordnar vi nu den andra omgången idémöten i tre kommuner i vårt leaderområde. Vi passar på före adventstid och julklappsjakt tar vid. Denna gång ses vi i Arvika, Torsby och Säffle. Här nedan ser du när och var dessa möten äger rum.

Arvika: Såguddens Café, den 15 november kl 1830 – 2030.

Torsby: Infocenter (TUAB), den 16 november kl 1830 – 2030.

Säffle: Hembygdsgården i Långserud , den 21 november kl 1830-2030. OBS! Ny lokal

Vi bjuder på fika så anmäl dig gärna dagen innan till info@vaxtlust.se eller via sms till Ewas mobil nr. 073-097 55 11. Du är självklart välkommen även om du glömmer att anmäla dig!

Vi planerar att vara två personer från Växtlust-organisationen på plats varje kväll. Efter presentation och allmän frågestund kan vi därför lyssna enskilt på just din idé en stund. Låter det som ett möjligt leaderprojekt bokar vi sen enskilda träffar med er som kommer till våra idémöten. Då får du/ni mer tid, tips och råd för att kunna jobba vidare med just din grupps eller ditt företags idé till ett färdigt projekt.

Vi hoppas kunna ge er inspiration till idéutveckling så att området kan skörda ännu fler framgångsrika leaderprojekt som resultat efter programperioden. Kom och träffa oss så diskuterar vi ditt bästa förslag – varmt välkommen!

// Leaderkontoret

Skördat och klart för tillvaratagande på passande sätt i nästa steg