Vintern – projektplaneringens tid

18 december 2017 - Nyhet

Visst är det mysigt när solen speglar sig i snö och rimfrost. Snön ligger vit på taken och breder ut sig över marken som ett värmande täcke samtidigt som känslan inombords är att julen närmar sig med stormsteg. Då är det också skönt att bo en bit ut i landskapet, så att det snarare är snöflingor än regndroppar som singlar ner utanför fönstret i töväder. Julen är en tid då många är upptagna, medan andra väljer att gå ner i varv och vara lite för sig själva. En tid då vi både vill hinna med så mycket med så många på kort tid och samtidigt vill hinna ta det lugnt för att ladda batterierna inför ännu några kalla vintermånader.

Om du ändå får en stund över när jul- och nyårshelgernas släktträffar är förbi är det en perfekt tid för att blicka fram emot nya äventyr och insatser under det år som snart tar sin början. Samla gärna en grupp kreativa personer i närområdet över en kopp kaffe och diskutera vad som bör göras i er bygd, för att ni ska få igång det ni så länge pratat om. Hur ska ni få till de bostäder ni saknar på landet, de nya evenemang ni diskuterat en tid i föreningslivet eller hur ni kan kunna hjälpas åt att skapa arbeten åt unga eller nyinflyttade, så att inte fler av dem behöver lämna bygden? Om detta är aktuella frågor hos er så går det att se på projektmöjligheter för att finansiera bra lösningar på aktuella problem hos oss. Dessa utgångspunkter är bara exempel. Flera andra finns därtill som teman att starta leaderprojekt utifrån i Växtlust Värmlands utvecklingsstrategi. Allt går inte att lösa, men många gånger behöver en projektidé först formas och beskrivas för att sedan finna vägen vidare. Genom ett leaderprojekt hos Växtlust Värmland kan du eller ditt företag ta detta första steg genom finansiering hos Växtlust Värmland.

När du fått inspiration från vintersolens strålar och har fångat en spännande idé – läs om vår idéhantering och meddela oss sen din projektidé genom en e-post till: info@vaxtlust.se

Lycka till!

// Leaderkontoret