Sagan om Sunne 2.0 – invigning på Mejeriängen 4 oktober

4 oktober 2019 - Nyhet

Under en mycket kylig höstmarknadsdag i Sunne invigdes fredag 4 oktober de insatser som hittills utförts inom projekt Sagan om Sunne 2.0 dvs portalen, mötesplatsen med grillplats och del av den övriga aktivitetsytan på Mejeriängen i Sunne av kommunalrådet tillika LAG-ledamoten Tobias Eriksson. Många barn och unga sågs pröva de nya aktiviteterna, föräldrar vandrade runt för att se vad mötesplatsen innehöll och vad ytan erbjuder såväl vuxna och små. Den som inte var rädd för att bli iskall om händerna sågs också planera vårlökar i avsedda gropar i gräsmattan till fröjd för ögat i den kommande vårsolens sken.

HÄR kan du ta del av de första skisser som legat till grund för planeringen på Mejeriängen. Projektledare är Kristina Lundberg och ansvarig för redovisningen är Åsa Gertling. Projektet samarbetar också med lokala företagare bl a inom Mitt Sunne.

Detta leaderprojekt innehåller också ett kulturstråk genom centrum. Till detta stråk hör även en app som den intresserade kan ladda ner för att ta del av inlästa historier och berättelser om det du passerar längs stråket genom city. Här kan du även höra om vad Sunne-bygden i övrigt har att erbjuda besökare och ortsbor. Ladda med sköna kläder och skor som håller dig varm under promenaden i centrum, stanna till på ett av caféerna när höstkylan gör dig frusen eller shoppa loss en stund i någon av de närbelägna butikerna i Sunnes mysiga lilla centrumkärna med de många affärerna och den fina servicen. Sunne är för de flesta väl värt ett besök, välkommen hit!